ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De efterfestar med Nobelpristagarna

Josefin Svenberg · 6 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

När kungafamiljen har lämnat Stadshuset och serveringspersonalen börjar duka av borden i Blå hallen är Nobelfirandet långt ifrån över. För ungefär samtidigt som direktsändningen i tv avslutas har den inofficiella efterfesten, Nobel Nightcap, börjat komma igång ordentligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Nobelefterfesten arrangeras i år av Medicinska Föreningen vid Karolinska Institutet i Solna. Förberedelserna har pågått sedan januari i år – och trots att flera hundra studenter är inblandade vid det här laget, har man lyckats hålla årets tema hemligt.

– Det är en del av festens charm, att allt är väldigt hemligt och exklusivt. Nobelpristagarna ska känna att de kan släppa loss och inte har ögonen på sig. Det är därför vi har foto- och journalistförbud på festen till exempel, säger Lucy Bai, som sitter i styrelsen för årets Nobel Nightcap.

Enligt statistiken brukar hälften av Nobelbankettens gäster även komma till efterfesten, och andelen Nobelpristagare är ungefär lika stor.

– I år tror vi att det kommer fler Nobelpristagare än vanligt. Dels har några bekräftat att de kommer, dels har några av dem varit på tidigare Nobel Nightcaps och tyckt att det har varit roligt. Sedan är medelåldern något yngre i år och det tror vi talar för att de vill festa loss, säger styrelseledamoten Athena Adeli.

Annars består gästskaran på 1 200 personer av alltifrån politiker och professorer, till studenter och anställda hos företag som sponsrar festen.

När Metro besökte kårhuset var studenterna i full färd med att bygga, måla och dekorera de tolv rum där festen ska hållas. Varje rum har ett tema som knyter an till det stora, hemliga temat. När Medicinska Föreningen senast anordnade festen, år 2009, var temat människokroppen och varje rum var ett organ.

– I lungornas rum fanns en syrgasbar och i hjärtats var det mycket beats och ett stort dansgolv. Den festen pratas det fortfarande om, men vårat mål är såklart att det ska bli ännu bättre den här gången, säger Lucy Bai.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro