ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De får inga pengar

Moa Kärnstrand · 2 Sep 2011
Uppdaterad 2 Sep 2011
Frida Eriksson och Julia Eliasson tänker fortsätta kampen trots gårdagens nederlag.

Frida Eriksson och Julia Eliasson tänker fortsätta kampen trots gårdagens nederlag. Foto: Lena Garnold


Det blir ingen konkurs för städbolaget som anklagas för att ha lurat anställda på löner. Inga pengar för de nio tjejerna. Känns för jävligt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro skrev i mitten av augusti om det Kungsbacka-baserade företaget Golv & Trapp 3 städtjänst AB, som ska ha lurat nio tjejer på flera månadslöner samt polisanmält en av dem då hon försökte kontakta företagets företrädare. Fackförbundet Fastighets jurister begärde företaget i konkurs. I går kom beslutet från rätten: det blir ingen konkurs. – Jag är förbannad. Det känns för jävligt och jag fattar inte. Men vi kommer inte att släppa det här, säger Julia Eliasson, en av de lurade tjejerna. Hon har två månadslöner innestående hos städbolaget, som enligt henne och de andra åtta tjejerna slutade att betala ut löner i juni. Hos LO rättsskydd, som driver frågan för de två av tjejerna som är fackanslutna, tänker man fortsätta trots gårdagens nederlag. – Det är höga beviskrav för att få igenom en konkurs, säger Maria Fridolin, jurist på LO Rättsskydd. Enligt Varbergs tingsrätt har LO-juristen inte lyckats bevisa att företaget är på obestånd, det vill säga har slut på pengar. – Eventuellt får jag gå vidare och stämma företaget i stället, säger Fridolin. Då prövas saken som ett tvistemål i domstolen och om tjejerna då vinner finns möjligheten att ta med domen och be kronofogden att mäta ut företaget så att tjejerna kan få sina pengar. – Men det kan bli en väldigt lång process innan de kan få ut sina löner. Hos Varbergs tingsrätt drivs redan i dag två tvister mot företaget. Det är Telia och Posten som menar att bolaget är skyldigt dem pengar. – Det är positivt på det sättet att det visar att det är fler som har krav på den här arbetsgivaren. Metro har försökt nå arbetsgivaren, men utan att lyckas.

klar

Artikellänk är kopierad

Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro