ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De festar för din hyra

Gustaf Eriksson · 3 Dec 2012
Uppdaterad 4 Dec 2012
De festar för din hyra

De festar för din hyra


Värme, underhåll, reparationer – och bjudmiddagar. Hyresvärdar lägger miljoner av dina hyrespengar på fester, rapporterar tidningen Hem och hyra.

klar

Artikellänk är kopierad

Kostnaden för att bo hör till de största posterna i månadsbudgeten för de flesta. De senaste åren har de som bor i hyresrätt fått vänja sig vid höjda hyror. Höjningarna motiveras ofta av att det har blivit dyrare att värma upp lägenheterna eller att stora renoveringar gör hål i budgeten.

Men dina hyreskronor går inte bara till fastigheten. Bostadsbolagen lägger också stora summor på fester och middagar, rapporerar tidningen Hem och hyra.

Tidningen har granskat de kommunala bostadsföretagen i flera län. Bland de bolag som lägger mest pengar på bjudmiddagar finns Tunabyggen i Dalarna och Sandvikenhus i Gävleborg. Båda bolagen la omkring en halv miljon kronor på intern och extern representation förra året. Sandvikenhus lägger dock inte bara middagar på representationskontot, utan där hamnar också kostnader för bland annat kurser, utbildningar och kaffemaskiner.

I Avesta har festandet blivit polisanmält. Vd:n och styrelseordföranden för bostadsbolaget Gamla Byn har bjudit sina anhöriga på middagar, och låtit företaget stå för notan. Händelsen har lett till att de två har lämnat sina poster, rapporterar Hem och Hyra. – Vi har valt att inte mörka det som hänt utan har lagt allt som hänt på bordet. Det här handlar inte om beloppen i sig utan om att företaget och kommunen tappar förtroende, säger Lars Isacsson, socialdemokratiskt kommunalråd i Avesta till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro