ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De fick sitt flak till slut

Metro · 10 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Simon Underwood, Nina Fischer och deras klasskamrater fick sitt flak till slut. 

Simon Underwood, Nina Fischer och deras klasskamrater fick sitt flak till slut.  Foto: Stig Almqvist


klar

Artikellänk är kopierad

Studentflaket blev av – trots lurendrejeriet.

Till slut blev det ett riktigt studentfirande för Simon Underwood, Nina Fischer och de andra på Skärholmens gymnasium som lurades på sitt studentflak av en bedragare, som Metro tidigare berättat.

MTV, där Simon jobbar extra, gick in och betalade de 8 000 kronor som fattades för att de skulle kunna ordna fram ett nytt studentflak. – De hade sett mig i tidningen och tyckte synd om oss. Så de sa att de skulle gå in och betala det som fattades.

Men för två veckor sedan såg det riktigt dystert ut. Den 24-årige man som fått 17 000 kronor för att ordna studentflaket ringde och sa att han hade gjort av med pengarna. Sedan försvann han till Grekland och gjorde sig oanträffbar. Totalt misstänks mannen ha lurat studenter på sammanlagt 300 000 kronor. – Då kändes allting förstört. Men nu är allt som det ska igen, säger Simon innan flaket bär av med tjutande studenter, dunkande musik och allt som hör därtill.

Enligt Studentskiva.com, den sajt där den 24-årige mannen annonserade, har man lyckats hitta nya flak till alla de 20-talet klasser som lurades. – Föräldrar har gått in, företag har hjälpt till, åkare har ställt upp. Vi är tacksamma mot alla som har hjälpt till att lösa det här, säger Erik Balck på Studentskiva.com.

...men de blev utan

Det tycks finnas fler oseriösa personer bland dem som arrangerar studentfirande. I går blev en klass på Franska skolan utan flak, trots att de betalat in 17 000 kronor till en man som hade lovat att ordna saken. Den man som student-erna trodde sig ha anlitat hävdar att han aldrig varit inblandad i saken. Han misstänker att en annan person agerat i hans namn och lurat till sig pengarna.    

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro