ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De firar 82 år som gifta – här är deras oväntade framgångskoncept

Alva Forsberg Fierro · 2 Mar 2015
Uppdaterad 2 Mar 2015
Duranord och Jeanne har varit gifta i 82 år och tros vara det äldsta gifta paret i Rockland County, USA.

Duranord och Jeanne har varit gifta i 82 år och tros vara det äldsta gifta paret i Rockland County, USA. Foto: USA Today


Vad är hemligheten bakom ett 82 år långt äktenskap? Armhävningar och gröt. Det menar i alla fall Duranord Veillard, 107, som firar att han och frun Jeanne, 105, tillsammans fyller 212 år till helgen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det unika paret har lyckats med något som få äktenskap klarar – att hålla ihop sedan bröllopsdagen. 1932 lovade de varandra evig kärlek och hittills är löftet inte brutet.

De tros vara de äldsta gifta paret i Rockland County, USA, skriver The Independent.

– Jag hittade honom på gatan, svarar Jeanne USA Todaypå frågan hur de möttes.

Paret, som ursprungligen kommer från Haiti, flyttade till USA 1968 när Duranord förlorade sitt jobb som advokat.

I USA började han arbeta som tekniker på ett sjukhus. Sedan dess har familjen växt – och de generna förts vidare till tolv barnbarn och 14 barnbarnsbarn.

Att nå en så hög ålder som fiskarsonen Duranord lyckats med, kommer dock inte helt utan ansträngning.

Varje morgon går han upp klockan fem och gör fem till sju armhävningar. Frukosten går också i hälsan tecken och består av te, gröt och färsk frukt.

Utöver morgonrutinen ser båda till att ta många tupplurar under dagen, och de lämnar aldrig sitt hus förutom när de ska besöka doktorn.

Men just denna helg ser de fram emot att röra sig lite mer än vanligt, när familj och vänner kommer på besök för att fira att de fyller 2012 år tillsammans. – Tack så mycket, merci beaucoup, säger paret till alla som gratulerat dem.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro