ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De flesta som dricker för mycket är inte alkoholister 

Emma Björkman · 23 Nov 2014
Uppdaterad 23 Nov 2014

Foto: Alamy / All Over Press


klar

Artikellänk är kopierad

Nio av tio personer som dricker för mycket har inte alkoholproblem – det visar en ny amerikansk studie.

Studien "National survey on drug use and health" har tillfrågat undersökt alkoholvanorna hos 138 100 vuxna amerikaner. Den visar, tvärtemot vad många kanske tror, att de flesta personer som dricker mycket inte har alkoholproblem.

– Många personer tenderar att likställa drickande i stora mängder med alkoholberoende. Vi behöver tänka ut andra strategier för att nå personer som dricker för mycket men inte är beroende av alkohol, säger Robert Brewer, som leder alkoholprogrammet på Centers for Disease Control and Prevention till New York Times.

Det finns flera sätt att minska drickandet. New York Times skriver att bland annat högre alkoholskatt, samtal med en psykolog om sitt drickande eller kampanjer som visar negativa effekter till följd av berusning kan hjälpa.

Hög alkoholkonsumtion orsakar 88 000 dödsfall per år i USA. Med hög alkoholkonsumtion menas att dricka för mycket en gång eller under loppet av en vecka. För män innebär det fem drinkar vid ett tillfälle eller 15 drinkar eller mer under en vecka och för kvinnor fyra drinkar vid ett tillfälle eller åtta drinkar på en vecka.

Studien visar att 29 procent av USA:s befolkning dricker för mycket men av dem stämmer enbart tio procent in på definitionen av alkoholism.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro