ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De följer inte drömmen

Hanna Göransson · 26 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Linnea Hjalmarsson och Julia Foyer, 16, går första året på Värmdö gymnasium. – Jag vill bli arkitekt. Det verkar kul och man gör saker praktiskt och så får man pengar, säger Linnea. Julia vet ännu inte vad hon vill jobba med. I bakgrunden Jonas Tillman 16: – Jag vill bli brandman. Det är manligt, säger han.

Linnea Hjalmarsson och Julia Foyer, 16, går första året på Värmdö gymnasium. – Jag vill bli arkitekt. Det verkar kul och man gör saker praktiskt och så får man pengar, säger Linnea. Julia vet ännu inte vad hon vill jobba med. I bakgrunden Jonas Tillman 16: – Jag vill bli brandman. Det är manligt, säger han. Foto: Lotta Imberg


Trygghet går framför dröm vid högskolestudier

klar

Artikellänk är kopierad

 Unga har inte gett upp drömmen om IT, media och mode. Det står högst upp på jobbönskelistan. Men när de börjar högskolan väljer de trygghet. Det framgår av Studentmedias attitydundersökning, Trendindex. – Unga vill ha coola jobb. Högskolestudenterna vill hjälpa andra. De väljer jobb som lärare och inom vården, säger Studentmedias vd Svante Randlert. 12 500 unga mellan 15 och 27 har svarat på frågor om jobb, utbildning och karriär via nätet och sms. Trots drömmarna har de unga en fot i verkligheten. Även de yngsta påverkas av varslen. – Det är många som väljer jobb utifrån arbetsmarknaden. Det har hänt mycket sista halvåret.En trygg anställning värderas högt i alla åldersgrupper. Och praktik och ledarskapsutbildningar efterfrågas.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro