ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De förbereder för 100 volontärer

Madeleine Korneliusson · 1 Nov 2013
Uppdaterad 4 Nov 2013

De förbereder för 100 volontärer som ska resa in och jobba ideellt för Göteborg. Med starka nypor ska volontärerna ta tag i sådant som ingen annan hinner. 
– För oss är det viktigt att göra något som är långvarigt och hållbart, säger Emmy Blomkvist från Up with people.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är den 25 november som 100 studenter från 20 olika länder anländer i Göteborg för att under en vecka hjälpa staden genom volontärarbete.

Studenterna är mellan 17 och 29 år gamla och kommer från den globala utbildningsorganisationen Up with people.

– De reser runt i minst två olika kontinenter varje år för att volontärarbeta, bo hos värdfamiljer och sedan uppträda med en avslutande show. Vårt jobb är att förbereda allt inför, säger Emmy Blomkvist, PR-representant på Up with people.

Tillsammans med kollegorna Laura Curau från Schweiz och Julia Frey från Tyskland har hon huserat på Västsvenska handelskammaren sedan i början på oktober, i vd:n Johan Trouvés kontor som han har lånat ut.

– Nästa vecka kommer en till kollega från Tucson, Arizona. Vi är ett väldigt internationellt team. I och med att Up with people har medlemmar från 20 olika länder vill vi att vårt förberedelseteam också ska representera det, säger Emmy Blomkvist.

Just nu arbetar teamet med att hitta värdfamiljer till alla 100 studenter och de volontärarbeten som studenterna ska göra under veckan.

– Vi vill hjälpa Göteborg så mycket vi kan utifrån de behov som finns just nu. Så vi kontaktar olika organisationer och pratar med alla vi möter om var behoven finns. För oss är det viktigt att göra något som är långvarigt och hållbart.

Senast Up with people besökte Göteborg var 2007. Då hjälpte studenterna till med att plantera träd efter stormen Gudrun.

– Vi är fortfarande på jakt efter projekt, men i år kommer vi bland annat hjälpa till i Norges hus på Skånegatan. De behöver hjälp med målning och vinterröjning. Sedan ska vi eventuellt hjälpa till med förberedelserna inför renoveringen på den internationella friskolan Gothenburgs Preschool.

Än så länge har Emmy och hennes team hittat värdfamiljer till 30 av studenterna.

– Vi behöver komma upp i 100. Det enda man egentligen behöver bidra med som värdfamilj är frukost och vissa middagar. Att bo med en värdfamilj är en av de bästa sakerna med Up with people. Att leva med familjen, ta del av deras traditioner och leva i den kulturen man besöker. Man får vänner för livet.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro