ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De föreslås bli polisens nya superchefer

Evelina Olsson · 16 Dec 2013
Uppdaterad 16 Dec 2013
Föreslagen som regionschef Mitt: Carin Götblad, i dag nationell samordnare mot våld i nära relationer. Jurist. Har varit länspolismästare i Gotland, Värmland och Stockholm och drivit frågor som myndighetsgemensamt arbetssätt mot grov brottslighet.

Föreslagen som regionschef Mitt: Carin Götblad, i dag nationell samordnare mot våld i nära relationer. Jurist. Har varit länspolismästare i Gotland, Värmland och Stockholm och drivit frågor som myndighetsgemensamt arbetssätt mot grov brottslighet. Foto: Leif R Jansson/TT


Några av polisens mest kända namn har förslagits leda den nya polisorganisationen. Bland de sju förslagna regionspolischeferna finns bland annat tidigare länspolismästaren Carin Götblad och före detta chefen för Rikskriminalpolisen, Klas Friberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Regionpolischef Nord: Klas Johansson, i dag länspolismästare i Skåne. Polis. Tidigare länspolismästare i Halland 2010-2013 och närpolischef i Klippans kommun.
Regionpolischef Nord: Klas Johansson, i dag länspolismästare i Skåne. Polis. Tidigare länspolismästare i Halland 2010-2013 och närpolischef i Klippans kommun.Foto: Polisen
Regionpolischef Bergslagen: Dan Persson, i dag länspolismästare i Värmland och tillfälligt i Örebro. Polis och jurist. Har haft flera ledande positioner inom polismyndigheterna i Värmland och Örebro. Byggt nära samverkan med norsk polis och tull.
Regionpolischef Bergslagen: Dan Persson, i dag länspolismästare i Värmland och tillfälligt i Örebro. Polis och jurist. Har haft flera ledande positioner inom polismyndigheterna i Värmland och Örebro. Byggt nära samverkan med norsk polis och tull.Foto: Polisen
Regionpolischef Stockholm: Mats Löfving, i dag länspolismästare i Stockholm. Polis och jurist. Tidigare uppdrag är bland annat länspolismästare i Östergötland och ämnesråd på Justitiedepartementet med ansvar för nationella verksamhetsfrågor.
Regionpolischef Stockholm: Mats Löfving, i dag länspolismästare i Stockholm. Polis och jurist. Tidigare uppdrag är bland annat länspolismästare i Östergötland och ämnesråd på Justitiedepartementet med ansvar för nationella verksamhetsfrågor.Foto: Regionpolischef Stockholm: Mats Löfving, i dag länspolismästare i Stockholm. Polis och jurist. Tidigare uppdrag är bland annat länspolismästare i Östergötland och ämnesråd på Justitiedepartementet med ansvar för nationella verksamhetsfrågor.
Regionpolischef Öst: Ulrika Herbst, i dag länspolismästare i Östergötland. Jurist. Har i olika perioder varit länspolismästare i Kronoberg, Värmland och Östergötland samt chef för polisavdelningen på Rikspolisstyrelsen.
Regionpolischef Öst: Ulrika Herbst, i dag länspolismästare i Östergötland. Jurist. Har i olika perioder varit länspolismästare i Kronoberg, Värmland och Östergötland samt chef för polisavdelningen på Rikspolisstyrelsen.Foto: Polisen
Regionpolischef Väst:  Klas Friberg, i dag länspolismästare i Västra Götaland. Jurist.  Tidigare chef för Rikskriminalpolisen 2010-2013.
Regionpolischef Väst:  Klas Friberg, i dag länspolismästare i Västra Götaland. Jurist.  Tidigare chef för Rikskriminalpolisen 2010-2013.Foto: Polisen
Regionpolischef Syd:  Annika Stenberg, i dag regionskattechef Stockholmsregionen. Företags- och förvaltningsjurist.  Deltar i ”Operativa rådet”, som är en del i regeringens satsning mot grov organiserad brottslighet.
Regionpolischef Syd:  Annika Stenberg, i dag regionskattechef Stockholmsregionen. Företags- och förvaltningsjurist.  Deltar i ”Operativa rådet”, som är en del i regeringens satsning mot grov organiserad brottslighet.Foto: Claudio Bresciani/TT

– Det har varit en superrigorös urvalsprocess där man har tittat på erfarenhet, meriter, tester och intervjuer, säger Mats Paulsen, ansvarig för kommunikationsfrågor kring polissamordningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro