ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

De förmedlar hårtransplantationer i Istanbul

Metro · 2 Maj 2017
Uppdaterad 23 Maj 2017
Med teknikens hjälp kan du få håret tillbaka.

Med teknikens hjälp kan du få håret tillbaka. Foto: Alamy/IBL


Det hänger på håret, sägs det, och för många är det känsligt att tappa det. Den enda permanenta lösningen för den som lider av håravfall är en transplantation – och det har hänt mycket inom området de senaste åren. Särskilt i Turkiet.

klar

Artikellänk är kopierad

– I Turkiet är de här ingreppen mycket vanligare och utvecklingen har kommit längre. De har blivit väldigt duktiga och priserna är betydligt lägre än i Sverige, säger Firaz Anik som driver Istanbul Hair Clinic från Uppsala.

För elva år sedan gjorde han själv en hårtransplantation i Turkiet och sedan fem år driver han verksamheten som har specialiserat sig på att förmedla dessa estetiska behandlingar i Istanbul till patienter i Sverige.

– De flesta som vänder sig till oss är män mellan 25 och 35 som lider av ärftligt håravfall. I den åldern bryr man sig mycket om utseendet och många vill kunna ha olika frisyrer. Men om man är under 25 år och fortfarande tappar mycket hår ska man avvakta tills håravfallet har bromsat av lite, säger Firaz Anik.

Använder den senaste tekniken

Det finns även kvinnor som kontaktar kliniken och då kan det exempelvis handla om att någon med hög panna vill sänka hårfästet. Istanbul Hair Clinic använder sig av den senaste tekniken, den så kallade FUE-metoden, som är ett icke kirurgiskt ingrepp där enskilda hårsäckar plockas ur bakhuvudet för att sedan placeras där patienten saknar hår.

– Till skillnad från den tidigare metoden som kallas FUT eller STRIP får patienten knappt några ärr alls med den här tekniken, säger han.

Så här går transplantationsresan till

Hur fungerar det när ni hjälper patienter?

– Patienten skickar bilder till oss där vi gör en bedömning om vad vi kan göra. Sedan hittar vi datum för behandlingen i Istanbul och när patienten betalat en startavgift bokar vi flyg, transfer från flygplatsen och hotell. Vistelsen är tre nätter och om patienten har svårt med engelska eller om det är flera patienter under samma period finns svensktalande personal på plats.

Hur går ingreppet till?

– Vi använder oss av den senaste tekniken och operationen görs med lokalbedövning och tar mellan fyra och tio timmar. Efter tre månader börjar det transplanterade håret växa ut lite i taget och efter ett år har det vuxit ut helt, säger han.

Firaz Anik menar att resultatet efter hårtransplantationer blir allt mer naturligt, som här på en av klinikens patienter. Foto: Istanbul Hair Clinic
Firaz Anik menar att resultatet efter hårtransplantationer blir allt mer naturligt, som här på en av klinikens patienter. Foto: Istanbul Hair Clinic

pil
Fakta: Istanbul Hair Clinic

Istanbul Hair Clinic grundades 2012 är specialiserade på att förmedla hårtransplantationer i Turkiet.

• Kliniken använder den senaste tekniken och ger garantivillkor.

• De flesta patienterna kommer från Sverige men även från andra länder i Europa.

• Läs mer och få svar på dina frågor på Istanbulhairclinic.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro