ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De frågade om baren var ett gayställe – nu gör ägarens svar succé på nätet

Aron Andersson · 7 Dec 2014
Uppdaterad 8 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Inför julfesten ville företaget plötsligt försäkra sig om att de inte bokat en gaybar. Då svarade barägaren med att ställa in bokningen åt dem.

Enligt ägaren till Proud Camden i London, Alexander Proud, var det en stor bilkedja som hade bokat julfest på utestället. Men när festen närmade sig fick han en förfrågan som han inte uppskattade.

”Vissa av våra anställda har fått höra att Proud är en gaybar, stämmer det? Vi behöver veta eftersom det går emot vissas religion så vi måste upplysa dem”, står det i mejlet som han sedan publicerade på Twitter.

LÄS MER: Polisräd mot badhus efter "gayorgie"

Där valde han att även publicera sitt svar. 

”Vi är ganska gay och mycket gaysaker händer här. Gaydrinkar, gaymat, gaytoaletter etc… Ledsen att göra er besvikna. Bokningen inställd”

Enligt Alexander Proud kommer han att förlora tiotusentals kronor på den avbokningen, något som han gärna gör.

– Jag blev chockad när vissa sa att de inte förstod problemet med frågan. Jag tror att många anser att homofobi är något förlegat. Det var många som tyckte att frågan var rättvis. Många tycker att det går att rättfärdiga homofobi genom religion, säger han till Buzzfeed.

Samtidigt som han är glad över att ha avbokat julfesten vill han inte gå ut med namnet på företaget som han säger är en stor, internationell bilförsäljare. När han delar med sig av mejlet på Twitter har han censurerat deras namn.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro