ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De gick vidare i veckans Self Made: Jag skakade som ett asplöv”

Aron Andersson · 23 Apr 2017
Uppdaterad 23 Apr 2017
Victoria Grace Larsson, Robin Brorsson, Evelina Isabella Eliasson och David Timothy är vidare efter heat 5 i talangtävlingen Self Made.

Victoria Grace Larsson, Robin Brorsson, Evelina Isabella Eliasson och David Timothy är vidare efter heat 5 i talangtävlingen Self Made. Foto: Privat / Montage


Två var favorittippade och två skrällde när den femte veckofinalen av Self Made avgjordes. Självklart var jag jättenervös”, berättar Evelina Isabella Eliasson, en av vinnarna som nu är redo för nästa fas.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var 17-åriga Victoria Grace Larsson från Skärholmen som var högst rankad inför den femte veckofinalen, och hon var också först att gå vidare.

29-åriga Robin Brorsson från Äppelbo var tvåa i rankingen och även han tog sig vidare. Men därefter skrällde det lite under veckofinalen.

LÄS MER: De tävlar i veckofinalen av Self Made

Både Evelina Isabella Eliasson, 25, från Norrköping och David Timothy, 19, från Stockholm låg lägre ner i rankingen inför deltävlingen, som var den femte i ordningen. Men båda två lyckades ändå knipa varsin plats till nästa fas.– Självklart var jag jättenervös. Jag skakade som ett asplöv, men sedan kom jag upp till plats tre, säger Evelina, som blev rekommenderad att söka sig till tävlingen av en kompis.– När jag fick meddelandet att jag skulle kolla in tävlingen och började kolla igenom och såg förra avsnittet så tyckte jag det verkade jättekul och kände att det här måste jag verkligen göra.

Totalt fem personer kommer att gå vidare från denna vecka, men den sista platsen ska gå till en joker. Nästa vecka är det sista veckofinalen, då sex personer går vidare. Två av de platserna kommer också att vara joker-platser.

Därefter väntar en utvecklingsfas och så småningom final.– I och med att jag inte vet så mycket så är jag mest bara taggad och spänd inför att få veta vad nästa steg blir. Det var superroligt att få vara där när vi körde live och att få se hur man jobbar med tv överlag, säger Evelina Isabella Eliasson.

LÄS MER: De fyra favorittippade gick vidare i Self Made

pil
Så går Self Made till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro