ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De gör grafitti som sticker ut i mängden

Alexandra Sundqvist · 16 Nov 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Tre inkognito graffitistickande tjejer i nätverket Stickkontakt som stickar för att pynta allmänna platser i Stockholm. Från vänster Maskan Johansson, Rut Dubbelknut och Brunaluna. 

Tre inkognito graffitistickande tjejer i nätverket Stickkontakt som stickar för att pynta allmänna platser i Stockholm. Från vänster Maskan Johansson, Rut Dubbelknut och Brunaluna.  Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Ett verk som hittas vid Årsta torg i Stockholm.
Ett verk som hittas vid Årsta torg i Stockholm.Foto: SCANPIX

Benvärmare på lykt­stolpar, statyer och stup­rännor ploppar ständigt upp i Stockholm. Bakom graffitistickningen står undergroundröreslen Stickkontakt – som vill få oss att öppna ögonen.Stickkontakt är en svensk motsvarighet till amerikanska Knitta Please, som startade hösten 2005.

Syftet är att få människor att reagera på en rosa soptunna eller ett färgsmyckat räcke på en tunnelbanestation. – Vi vill självklart få folk i vår omgivning att reagera. Dagens samhälle är en stressig miljö och människor tar sig sällan tid, säger Rut Dubbelknut.

De kvinnliga medlemmarna möts av hejarop och glada tillmälen på gatorna.– Reaktionerna vi får när vi är ute och stickar är alltid positiva och ger oss ännu mer energi. Människors frågor och förundran har bytts ut mot fraser som: ”Det ni gör behövs” och ”ni är grymma”.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Sundqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro