ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De gör "Iphoneskärm" i ett gigantiskt format

Aron Andersson · 13 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Petra Jonsson


klar

Artikellänk är kopierad

Gigantiska pekskärmar är populära på mässor och för reklam. Men Touch me vill se sin Multitouch-teknik även i kontrollrum och tevestudior.

I ”Minority Report” jagar Tom Cruise mördare med ett högteknologiskt övervakningssystem. Han navigerar sig fram genom bilder och videosnuttar av potentiella skurkar med fingrarna. En liknande pekskärm i stor skala tillverkar Touch Me i Göteborg. – Den intuitiva biten är väldigt viktig, det ska vara enkelt att förstå för alla som använder den, säger en av grundarna, Lars Englund.

Än så länge har deras teknik används främst i reklamsammanhang. Ett butiksfönster hos en fastighetsmäklare i Göteborg förvandlade de till en stor pekskärm som sitt första projekt. Men de är hemlighetsfulla om hur deras egen teknik fungerar.– Vi kan väl avslöja att det är ett laserbaserat optiskt system, säger den andra grundaren Fredrik Ståhl.

De har nyligen inlett ett samarbete med Mitsubishi electric som gör att tekniken kommer att användas i deras videoväggskuber. Dessa kan användas i kontrollrum eller i teve-sammanhang.– Det går att skapa väderpresentationer interaktivt, där meteorologen går in och vrider och vänder på kartan, säger Mikael Dorenholts, vd.

Videoväggskuberna kommer att finnas till försäljning inom kort, men att tekniken börjar användas i kontrollrum kan dock dröja längre.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro