ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De här åtta gör upp i den sista veckofinalen i Self Made

Filip Häggberg · 27 Apr 2017
Uppdaterad 27 Apr 2017
Marion Hjerrild, från Danmark, och Anton Kröll från Stockholm tycker båda att de har mer att ge.

Marion Hjerrild, från Danmark, och Anton Kröll från Stockholm tycker båda att de har mer att ge. Foto: Privat


Det är dags för den sista veckofinalen i Self Made. Fyra talanger har chansen att ta sig vidare till nästa fas – och fyra kommer att åka ut. Jag hoppas att jag vinner”, säger Marion Hjerrild, som just nu är rankad som etta.

klar

Artikellänk är kopierad

Den sjätte och sista veckofinalen av den digitala talangtävlingen Self Made, som Metro är mediapartner till, drar igång på torsdagskvällen. Av de åtta som deltar i veckofinalen kommer de fyra som fått flest röster att gå vidare till nästa fas – utvecklingsfasen.

Marion Hjerrild, 17 år, från Danmark, har just nu flest röster.

– Det är fantastiskt, helt otroligt. Jag är lite överraskad, jag är inte jättenöjd med min video. Men jag hoppas att jag vinner, säger hon.

Marion jobbar hårt med sin musik och hennes mål är solklart – ett skivkontrakt.

– Det är min största dröm att få jobba som professionell sångare. Det är allt jag vill.

Sextonåriga Anton Kröll från Stockholm har inte lika bra utgångsläge som ledaren Marion. Han ligger just nu på en sjätteplats, men har inte gett upp.

– Jag tror att jag har hyfsade chanser att hamna bland de fyra bästa. Jag har mycket stöd hemifrån, vilket är skönt, säger han.

Anton känner att han har mycket mer att ge.

– Jag har bara visat lite av mig själv, det kommer mer. Jag går aldrig in för någonting halvhjärtat, jag går all in och vill vinna, säger Anton.

I förra veckans final var det Victoria Grace Larsson, Robin Brorsson, Evelina Isabella Eliasson och David Timothy som tog sig vidare till utvecklingsfasen.

Här är de åtta bäst rankade låtarna inför finalen

• Marion Hjerrild

2. Joanna Xu

3. Amanda Kaplan

4. Josefine Landelius

5. Tilda Gunnarsson

6. Anton Kröll

7. Emmy Ahlkvist Johannesson

8. Linus Bornlof

pil
Så här går Self Made till

Auditions 19 mars – 27 april

Under den här perioden kan du starta en profil och ladda upp din första video. De åtta mest populära videorna under veckan kvalificerar till veckofinal. Veckofinalen sker live på torsdagar via Self Mades plattform och fansen utser vinnaren efter en röstning under följande fredag och lördag. Vinnaren varje vecka går vidare direkt till nästa steg. Det pågår under sex veckor där antalet som går vidare ökar med en person varje vecka.

Utvecklingsfas 28 april – 8 maj

De 21 deltagare som gått vidare från auditionfasen går in i utvecklingsfasen för att bli coachade av artister, producenter och kända profiler. Fansen utser 12 talanger som går vidare till finalistfasen.

Finalistfas 9 maj – 26 maj

12 finalister får åka till Stockholm för att arbeta med professionella musiker, skapa sin egen musik och uppträda live. Man följer finalisterna på plattformen med en semifinal på Berns Salonger i Stockholm och korar den slutliga vinnaren av Self Made i samband med en livesänd final på Gröna Lund i Stockholm.

goselfmade.com kan du ta del av tävlingen.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro