ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De har Sveriges juligaste hem

Anneli Sandberg · 17 Dec 2012
Uppdaterad 18 Dec 2012

Att kliva in över tröskeln hemma hos Pehr och Richard Hante är som att kliva in i en sagovärld. Det är julpynt från golv till tak. Det tar sex veckor att sätta upp allt”, berättar Pehr Hante.

klar

Artikellänk är kopierad

Paret Pehr och Richard Hantes trea på 75 kvadratmeter på Kungsholmen liknar ingenting annat man sett. Redan vid ytterdörren får man en försmak av vad som väntar, den är helt klädd i guld. Och innanför tröskeln kliver man in i en sagovärld i rött, guld, blinkande lampor, tomtar, granar, stjärnor och glitter.

– Jag har alltid älskat glitter och glamour och på julen får man plocka fram sådant utan att skämmas, säger Pehr Hante.

När han träffade Richard för 16 år sedan blev Pehr livrädd att Richard inte skulle uppskatta pyntet lika mycket som han men rädslan var obefogad. 

Tillsammans hjälps de varje år åt att pynta lägenheten. Det är 50 lådor julpynt som ska upp och det tar sex veckor innan allt är på plats. När allt är klart är det pyntat från golv till tak och då bjuds vännerna in på parets traditionella glöggfest som anordnas den tredje advent varje år. Då rullas röda mattan ut, trapphuset och fasaden dekoreras och parets hårda arbete med lägenheten får visas upp.

– De brukar gå runt och titta på alla små detaljer, och de brukar tycka att det är galet eller fantastiskt, berättar Richard Hante.

Disneygranen är parets favorit. ”Vardagsrummet är mysigast. Det är här vi firar julen”, säger Pehr och Richard tillsammans med hunden Patrik.
Disneygranen är parets favorit. ”Vardagsrummet är mysigast. Det är här vi firar julen”, säger Pehr och Richard tillsammans med hunden Patrik.Foto: Isabel Svensson
Köket i lägenheten är en orgie i rött.
Köket i lägenheten är en orgie i rött.Foto: Isabel Svensson
Toaletten lyser blått.
Toaletten lyser blått.Foto: Isabel Svensson
Tomtar, tomtar, tomtar. Och inte en enda har placerats dit utan att det finns en tanke bakom.
Tomtar, tomtar, tomtar. Och inte en enda har placerats dit utan att det finns en tanke bakom.Foto: Isabel Svensson
Snögubben som rör sig är en av parets favoriter.
Snögubben som rör sig är en av parets favoriter.Foto: Isabel Svensson
I dottern Cornelias rum finns en ny gran som kallas sommargranen. Den är täckt med fjärilar.
I dottern Cornelias rum finns en ny gran som kallas sommargranen. Den är täckt med fjärilar.Foto: Isabel Svensson
Det finaste pyntet hänger Pehr och Richard i sagoträdet i vardagsrummet. Ett av de senaste fynden är Hello Kitty.
Det finaste pyntet hänger Pehr och Richard i sagoträdet i vardagsrummet. Ett av de senaste fynden är Hello Kitty.Foto: Isabel Svensson
Juligaste ytterdörren i Sverige?
Juligaste ytterdörren i Sverige?Foto: Isabel Svensson
Jenny Hafren och Jessica Glifberg är gäster på tredje advent. – Det är som att vara i en julfantasi, helhäftigt, säger Jenny.
Jenny Hafren och Jessica Glifberg är gäster på tredje advent. – Det är som att vara i en julfantasi, helhäftigt, säger Jenny.Foto: Henry Lundholm
klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro