ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De har tips för bättre samarbete på jobbet

Kristian Borglund · 27 Mar 2012
Uppdaterad 27 Mar 2012
”Ensam är inte stark”, säger Magnus Cox (sittande) med kollegerna Jennie Lernvik, Hanna Carlsson och Tobias Johansson  på Statoils huvudkontor. 

”Ensam är inte stark”, säger Magnus Cox (sittande) med kollegerna Jennie Lernvik, Hanna Carlsson och Tobias Johansson  på Statoils huvudkontor.  Foto: Henry Lundholm


För unga är sam­arbete viktigare än allt annat i karriären, visar en färsk under­sökning. Men hur får man samarbetet att funka?

klar

Artikellänk är kopierad

Resultatet är hämtat från Academic Communications undersökning Career Index där 4 812 unga akademiker har svarat.

Att just samarbete värderas högst förvånar inte Hanna Carlsson, Tobias Johansson, Jennie Lernvik och Magnus Cox på Statoils huvudkontor i Stockholm:

–  Samarbetet med kolleger och chefer är ju grunden för hur man trivs på jobbet. Och som ung på arbetsmarknaden behöver man ta hjälp av andra, ensam är inte stark.

Tre komponenter för bra samarbete på jobbet, tror de, är öppenhet, ärlighet och förståelse för varandra.

–  Vi har avstämnings­möten som vi själva kallar för coachingforum där vi går igenom vad vi kommer att ägna oss åt under veckan så att vi kan dra nytta av, och stötta, varandra, säger Magnus Cox.

Utan en gemensam bild vad som ska åstadkommas på jobbet blir det lätt lite skakigt, med irritation, miss­ förstånd och och maktkamper i vardagen som följd. Här intill får du tips på hur du undviker detta på din arbetsplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro