ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De hemlösa katterna fick nya hem efter översvämning

Sebastian Chaaban · 23 Feb 2014
Uppdaterad 23 Feb 2014
Albin

Albin Foto: Kattstallet


Kattstallet i Åkeshov har drabbats av en översvämning. Alla katterna måste akut evakuerats – men tack vare vänliga själar har nästan samtliga fått nya hem. – Det som har hänt är en katastrof, men vi är tacksamma för all hjälp, säger ordföranden.

klar

Artikellänk är kopierad

Arizona med sina kattungar.
Arizona med sina kattungar.Foto: Kattstallet
Coccos.
Coccos.Foto: Kattstallet
Poppy
PoppyFoto: Kattstallet
Rosette.
Rosette.Foto: Kattstallet

När personalen i verksamheten våningen under Kattstallet kom till jobbet på lördagen, så rann det vatten från taket.

– Det är en kran som stått öppen och till slut rann det över. Vi vet inte hur det kan ha gått till, vi är helt säkra på att kranen var stängd innan sista personen på plats stängde. Det kan ha varit en katt som på något sätt har kommit åt den, men det är ganska osannolikt, säger Ann-Charlotte Hell, ordförande på Kattstallet, som drivs ideellt och tar hand om hemlösa katter.

Nu måste lokalerna renoveras och samtliga katterna evakueras. Då Kattstallet nu står utan lokaler så la man ut efterlysningar, på bland annat Facebook, om hjälp samt om någon kunde tänka sig ta hand om en katt tills renoveringen var klar.

Och hjälp fick man – snabbt.

– Vi hade 69 katter som vi snabbt behövde hitta temporära hem åt och det gick jättefint att ordna tack vare frivilliga. Folk har varit jättesnälla och ställt upp. Nu har vi bara fem katter kvar att hitta hem åt, men det kommer nog också att lösa sig snabbt, säger Ann-Charlotte Hell.

Efterlysningen om hjälp som Kattstallet lade ut på Facebook har delats mer än 1300 gånger.

Kattstallet ska flytta till nya lokaler i Vällingby, men först till sommaren. Det är just nu oklart var Kattstallet ska ta vägen till dess.

Nu efterfrågar man hjälp, både praktisk sådan med bygget som ekonomisk, för att de nya lokalerna ska bli klara så snabbt som möjligt.

Översvämningen har även polisanmälts. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro