ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De hittade 9-åriga flickan: "Mannen verkade nedstämd"

TT · 9 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012

John Petersson ledde patrullen som hittade flickan och den 20-årige mannen.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det var tre tjejer som gick före mig som hittade henne och jag kom strax efteråt, berättar Petersson för TT. Flickorna tog hand om flickan medan Petersson ställde sig vid mannen. – Jag frågade honom var han hittat henne och han pekade bortåt och sade "i parken".

Petersson frågade mannen om han varit med i sökandet efter flickan och fick ett ja till svar. – Han verkade nedstämd och dämpad, säger Petersson. – Det verkade misstänkt.

Petersson bor i området och såg på torsdagskvällen hur det lyste från ficklampor i terrängen och fick då veta att man sökte efter en liten flicka. – Jag gick ner till samlingsplatsen och anmälde mig och fick en patrull, berättar han.

Man sökte av områden metodiskt och fick så småningom områden tilldelade av polisen. Det var i ett sådant som flickan hittades.

Hundratals personer från organisationen Missing People deltog i sökandet, och nu öppnar polisen för ett närmare samarbete.

– De brukar ta kontakt med oss, men det är möjligt att vi ska etablera kontakt och börja ringa dem. Vi ska relativt snart sätta oss ner och se vad vi kan lära oss av de här situationerna. Vi behöver justera vårt eget resonemang, lära oss av varandra och framför allt hjälpa varandra, säger Erik Nord, operativ chef vid polisen i Västra Götaland.

Vid sökandet efter den försvunna flickan hade organisationen lyckats mobilisera mellan 500 och 800 personer via Facebook och sin sms-tjänst.

– Framför allt är det mängden personer som deltar som gjort organisationen så framgångsrik, säger Jessica Kangasniemi, ordförande i Göteborg.

– Det är väldigt många ögon som ser, det är vår lyckosamma grej, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro