ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De hjälper dig att starta kooperativ

Filip Lindälv · 7 Sep 2012
Uppdaterad 7 Sep 2012
Ingrid Bexell Hultén och Sven Bartilsson kan hjälpa dig att starta ett  kooperativt företag. 

Ingrid Bexell Hultén och Sven Bartilsson kan hjälpa dig att starta ett  kooperativt företag.  Foto: Christina Blom


FN anser företagsformen för kooperativ är så viktig att de utsett år 2012 till internationella kooperativa året. Nu kan du få hjälp att starta ett kooperativ – gratis.

klar

Artikellänk är kopierad

Olika företagsformer har olika fokus. Aktieägare har ett intresse – att tjäna så mycket pengar som möjligt, medlemmar i kooperativ har ett annat.

– Oftast ett betydligt starkare fokus på själva verksamheten. Man vill känna att man har en mening och kan göra skillnad med sitt företag, säger Ingrid Bexell Hultén, informatör på Coompanion.

De hjälper personer som vill starta företag tillsammans gratis att komma i gång. Ingrid Bexell berättar att en annan av fördelarna med det kooperativa företagandet ligger i att det är fritt från spekulation.

– Varje krona finns på riktigt, och man upplever starkare att man är en del av det. Det har även visat sig stå emot ekonomiska kriser bättre än andra former, säger hon.

De senaste tio åren har antalet kooperativt drivna företag ökat rejält. I Göteborg har en ökning skett med 61 procent, vilket kan jämföras med aktiebolag som endast ökat 42 procent och handelsbolag som till och med minskat med 8 procent.

– Många unga är väldigt positiva till företagande men vill gärna starta tillsammans med sina vänner, säger Ingrid Bexell.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Lindälv
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro