ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De hjälper dig till molnet

Ola Jacobsen · 8 Dec 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Witsbits gör programvara för att mäta datainfrastruktur som tjänst.

Witsbits gör programvara för att mäta datainfrastruktur som tjänst. Foto: Ola Jacobsen


klar

Artikellänk är kopierad

Witsbits gör en programvara som hjälper infrastrukturägare att mäta och fakturera för sina molntjänster. Det handlar om serverkapacitet, datalagring, IP-nummer och internetåtkomst.

Den typiska slutkunden är ett företag som inte vill ta tunga IT-investeringar utan i stället köpa kapacitet efter behov och bara betala för det som används. – Microsoft och Google kommer driva marknaden. Vår roll är att erbjuda programvara till dem som vill ta del av den nya marknad som skapas, säger Mikael Lirbank, vd för Witsbits.

Just nu undersöker företaget vilken position de ska ta på marknaden.– Vår produkt är bra på så många grejer. Vi  måste hitta vad som ska vara vår grej. Vi är bäst på mätfunktionaliteten och bäst på att integrera med befintliga faktureringssystem. Vi passar ganska bra in för ganska många bolag. Vår teknik tar dem snabbare till marknaden.

De har flera pilotprojekt i gång och arbetar med sina första leveranser samtidigt som de behöver skala upp och hitta fler finansiärer.

Att sitta på Chalmers innovation har varit en garantistämpel och genväg för Witsbits. – Vi har fått tillgång till pengar från deras egen fond. Det är lättare att få in ytterligare kapital när vi redan har investerare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ola Jacobsen
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro