ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De jagar samma mördare

Sara Stolt · 16 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SVT


klar

Artikellänk är kopierad

I morgon har SVT 1 och Kanal 5 lagt om sina tablåer för att för första gången göra ett programsamarbete med varandra. I ett specialskrivet dubbelavsnitt av ”CSI” och ”Brottskod: Försvunnen” jagar rollfigurerna från de båda tv-serierna samma mördare, vilket gör att kanalerna synkar avsnitten.– Det passade så bra. De gjorde så här i USA och vi tog kontakt med SVT och frågade om de också ville göra det här. Det är jättekul att det gick att genomföra, säger Katarina Eriksson, inköpschef på Kanal 5.Får vi se fler samarbeten?– Man vet ju inte. Det är inte så ofta det blir naturligt att göra så här och att serierna har gästskådisar. Men ibland händer det, säger Katarina Eriksson.Blir ”Brottskod: Försvunnen” begripligt för den som inte har tillgång till Kanal 5 och ”CSI”-avsnittet?– Som jag har förstått det blir det svårare att bara se det avsnittet utan att ha sett ”CSI”. Man borde se båda.

Klockan 21 visas första delen av dubbelavsnittet i Kanal 5. Därefter blir fallet löst i SVT: s ”Brottskod: Försvunnen”. Metro sökte förgäves chefen på SVT Programinköp och kanalens tablåchef. Ingen annan på SVT:s inköpsavdelning kunde eller ville uttala sig om lördagens program.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro