ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De jobbar på Sveriges bästa arbetsplats

Tobias Sahlén · 22 Nov 2012
Uppdaterad 22 Nov 2012
Enligt en ny undersökning är Svensk Fastighetsförmedling den bästa arbetsplatsen. Johanna Eriksson, till höger, och hennes kolleger jobbar på företagets  kontor i Vällingby. 

Enligt en ny undersökning är Svensk Fastighetsförmedling den bästa arbetsplatsen. Johanna Eriksson, till höger, och hennes kolleger jobbar på företagets  kontor i Vällingby.  Foto: Urban Brådhe


Ny lista avslöjar vila företag som har de nöjdaste medarbetarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Bra löner och  bra ledarskap är vad landets anställda vill ha  för att trivas på sin  arbetsplats. Det visar en undersökning från Universum som i år utser Svensk Fastighetsförmedling till Sveriges bästa arbetsplats.

– Det är otroligt glädjande och vi är väldigt stolta. Två aspekter vi har jobbat hårt med är det lokala ledarskapet och att attrahera och behålla våra anställda, säger Peeter Pütsep, vd på Svensk Fastighetsförmedling.

I sin undersökning har Universum intervjuat 15 000 yrkesverksamma personer i landet. Resultatet visar att bra löner är en viktig aspekt för att de anställda ska känna sig nöjda med sin arbetsplats.

– Vi ser en skillnad vad gäller lönesnittet mellan de företag som ligger i toppen och de i botten, säger Daniel Wägerth, employer branding specialist på Universum.

Även relationerna människor emellan på arbetsplatsen spelar stor roll.

– Arbetsplatser med mycket hög personalomsättning hamnar inte högt upp i rankningen.

Ytterligare en viktig aspekt är att cheferna på arbetsplatserna håller vad de lovar.

– Nu för tiden är det inte bara personalchefer som pratar om de här frågorna utan hela ledningen. Och klart är att på de arbetsplatser som inte bara har resultat i fokus, utan även tar hand om sin personal, där trivs de anställda, säger Daniel Wägerth.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro