ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De kallar oss mods

Katarina Matsson · 10 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Från vänster till höger: Gucci, Mihara Yasuhiro och Jil Sander. KLICKA FÖR STÖRRE BILD 

Från vänster till höger: Gucci, Mihara Yasuhiro och Jil Sander. KLICKA FÖR STÖRRE BILD 


klar

Artikellänk är kopierad

I samarbete med Elle och Café.
I samarbete med Elle och Café.

Den propra looken med ursprung i The Swingin’ London är högaktuell. – Det är en stil som aldrig riktigt går ur modebilden, säger Daniel Lind-ström, modechef på Café.Smala kostymer, snygga skor, tajt skjorta, stor parkas – och gärna en vespa. Modsen inspireras av svunna tider. – Modebilden är väldigt dressad. I dag är kostymen ett väldigt viktigt plagg för unga killar, på ett helt annat sätt än när jag växte upp, säger Daniel Lindström.

Looken har sitt ursprung i 60-talets London, men hade även ett stort uppsving under 90-talets britt-pop-era, då band som Pulp och Blur regerade. Musiken är ett givet inslag.– Man brukar titta på bilder av The Beatles och The Who för att inspireras, säger Daniel Lindström.

Pradas lillasysterlinje Miu Miu brukar alltid ha inslag av mods, och Paul Smith är viktig inom genren.

Fred Perry och Ben Sherman är klassiska brittiska modsmärken. I Sverige finns Whyred, som alltid legat nära musiken. – Nitty Gritty är meckat i Skandinavien. I år lanserar de en egen klädkollektion som helt bygger på den här tiden, mycket åka scooter och vespa, säger Daniel Lindström.

Lika viktig som den tajta, lite korta kostymen, den smala slipsen och den smårutiga button-down-skjor­tan är ett par eleganta skor. Den klassiska ökenkängan är en av vårens viktigaste skor och syns i flera olika färger.

SÅ FIXAR DU STILEN
SÅ FIXAR DU STILEN
klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro