ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"De kan inte bygga upp ett normalt liv"

Johan Mårtensson · 29 Jul 2013
Uppdaterad 29 Jul 2013

Två år efter att den funktionshindrade flickan och hennes mamma fick permanent uppehållstillstånd bor de fortfarande i ett vardagsrum i väntan på kommunplacering. Nu ska JO granska fallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tioåriga flickan har svår autism och klättrar bokstavligen på väggarna i det vardagsrum där hon och hennes mamma bor i en av Migrationsverkets lägenheter i Norrbotten. Trots påstötningar från socialtjänsten har Arbetsförmedlingens bosättningsenhet efter två år fortfarande inte lyckats ordna ett boende till dem. Enligt socialtjänsten, som anmält fallet till Justitieombudsmannen, är flickan mycket aktiv.

”Hon springer runt, klättrar på garderober och pillar på allt som kommer i hennes väg”, skriver socialtjänsten.

Enligt anmälan är boendet i vardagsrummet därför mycket olämpligt. Familjen kan inte stänga någon dörr om sig och får inte den hjälp som de har rätt till.

”De kan inte börja bygga upp ett normalt liv så länge de bor i vardagsrummet. Utifrån barnperspektivet är detta en katastrof!” skriver socialtjänsten.

Justitieombudsmannen har nu beslutat att starta en skriftlig utredning, men den kan ta tid. Först i oktober begär JO svar från Arbetsförmedlingens bosättningsenhet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro