ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De kan stoppa FRA:s avlyssningsförslag

Petter Sundsten och Ann Hagman · 17 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Klicka för förstoring!

Klicka för förstoring!


Upplagt för röstrysare

klar

Artikellänk är kopierad

Fyra röster kan fälla det kontroversiella avlyss­ningsförslaget. Det är upplagt för röstrysare i riksdagen.– Jag kan inte alls bestämma mig, säger Camilla Lindberg (fp).I dag debatterar riksdagen om regeringens förslag att staten i hemlighet ska kunna läsa e-post och avlyssna telefonsamtal. Både socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet kommer att rösta emot.För att förslaget ska falla krävs att fyra alliansmedlemmar väljer att gå emot partipiskan och säga nej.

Trots intensiv intern på­tryckning från alliansen kan regeringen lida ett svidande nederlag på onsdag. Flera borgerliga ledamöter som Metro talat med har ännu inte bestämt sig.– Jag berättar var jag står i morgondagens debatt (läs i dag), säger riksdagsledamoten Annie Johansson (c) som också är partiets talesperson i integritetsfrågor.Även centerpartiets Fredrick Federlay tvekar och den vanligtvis mediefryntlige Federlay har varit onåbar för Metro under gårdagen. På sin blogg har han skrivit om hur han våndas inför förslaget. I dag debatteras det. I morgon klockan 9.00 startar omröstningen.

FRA vägrar att ge information om vad den nya lagen innebär för mejl- och telefonanvändare.– Det är bara generaldirektören Ingvar Åkesson som svarar på frågor och han hälsar att han inte tänker svara på någonting innan beslutet är fattat, säger generaldirektörens sekreterare Kristina Oscarsson.Tycker ni inte att allmänheten har rätt att veta hur verksamheten ska fungera?– Vi svarar inte på några frågor om FRA före beslutet.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten och Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro