ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De kan ta över efter Göran Johansson

Peter Johansson · 29 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Göran Johansson lämnar sin post vid årsskiftet. Det tidigare ryktet bekräftades definitivt i går. Nu finns två favoriter till efterträdare.– Det ska bli skönt att få ägna sig åt annat, konstaterar Göran Johansson.Tjugo år efter att han först tillträdde som kommunstyrelsens ordförande avgår nu Göran Johansson.

Exakt när är oklart, men det blir någon månad före eller efter årsskiftet, beroende på vad hans efterträdare vill.

Med två år kvar till valet tycker Göran Johansson att tiden är mogen. Han vill ge sin efterträdare tid att bli varm i kläderna före valet. Vem det blir tror han är klart senast i november. – Det valet lägger jag mig inte i. Vem det än blir så stödjer jag den personen.

På frågan vad han är mest nöjd med under sin tid i kommunstyrelsen vill han inte välja något särskilt, men nämner ändå Operan, Universeum och arbetet med trafiken.– Men det roligaste har varit min kontakt med göteborgarna, den har jag levt på. De gamla och unga som kommer fram och pratar på stan.

Vad tror du själv att du kommer att bli ihågkommen för?– Det lämnar jag till andra att svara på.

Göran Johansson lämnar för tillfället bara uppdraget i kommunstyrelsen och behåller övriga, till exempel sin plats i fullmäktige och i styrelserna för bland annat Liseberg och Framtiden. Vad han ska göra mer är oklart, förutom att ägna sig åt familjen.– Jag kanske blir PRO-aktivist. Annars ska jag ta väck min gamla gräsmatta, det är bara mossa kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Johansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro