ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De klippte ut alla män och kvinnor ur brittisk skandaltidning – resultatet är häpnadsväckande

Emma Björkman · 3 Dec 2014
Uppdaterad 3 Dec 2014

Foto: Youtube.com


klar

Artikellänk är kopierad

Den brittiska skandaltidningen The Sun är känd för att skriva mycket om sport. Men under ett halvårs tid publicerade tidningen inte en enda bild på en kvinna som sportar. En ny video från kampanjen "No more page 3" har gjort en undersökning för att se hur män och kvinnor framställs på bild i tidningen The Sun. De har klippt ut varenda bild på män och kvinnor som varit med på bild och klistrat upp dem på en vägg.  Kate Hardie och Andy Lowe som står bakom kampanjen säger till brittiska Independent att de under de sex månaderna enbart httade tre bilder på äldre kvinnor. Och att skillnaden mellan hur män och kvinnor visas upp på bild är enorm. – På männens sida visas en stort spektrum av känslor upp medan kvinnorna mest ler eller putar med munnen. Vilket meddelande skickar de här bilderna ut? Varje dag? säger de. 

En talesperson för The Sun har kommenterat kampanjen med att "vissa har för mycket tid" och att de är glada över att två miljoner människor köper The Sun varje dag.  Kampanjen "No more page 3" vänder sig mot The Suns sidan 3-bild som alltid pryds av en lättklädd kvinna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro