ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De köar redan för årets tv-spelsnyhet

Tomas Lundin · 16 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Jimmy Sörensen, Jonas Mård, Albin Mattsson, Martin Arman och Alec Laine tältar för Grand Theft Auto 4.

Jimmy Sörensen, Jonas Mård, Albin Mattsson, Martin Arman och Alec Laine tältar för Grand Theft Auto 4. Foto: Tomas Lundin


klar

Artikellänk är kopierad

Det är två veckor kvar till Rockstar games efterlängtade uppföljare Grand Theft Auto 4 släpps. Men redan köar de trognaste fansen utanför Webhallen i Stockholm.– Vi är de första som köar i hela världen, säger Alec Laine, 18.Det är mer än bara spelet som lockar. De första 20 i kön får också köpa en Playstation 3 eller Xbox 360-konsol för en krona.För de tappra spelfantasterna i de två tälten har köandet också blivit ett sätt att umgås. Flera av dem kände inte varandra innan. – I början köade jag för spelet, men nu har också blivit en social grej, säger Jonas Mård, 16.Många förbipasserande frågar hur det är med dem och killarna får mat och kläder av butiker och restauranger i närheten. Men det finns ingen risk att de drabbas av varken tristess eller köldskador. Inne i tältet finns både tv, stereo, kupévärmare och ett gammalt Nintendo 8-bitars.Spelserien Grand Theft Auto har prisats för sitt "free roaming"-upplägg – man kan göra i stort sett vad man vill när man vill – men har också fått kritik för att vara våldsamt.Vad säger ni till dem som tycker att spelet förhärligar våld?– Att de borde spela spelet och skaffa sig en uppfattning, säger Jimmy Sörensen, 19.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro