ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De lämnar landet under julstressen

Kinga Lezanska Sjölin · 19 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Aster Boberg Menghestu och Anne Harju ska resa till Kuba över jul och nyår.

Aster Boberg Menghestu och Anne Harju ska resa till Kuba över jul och nyår.


klar

Artikellänk är kopierad

Julen fylls lätt av stress och måsten. Julklapparna ska handlas, skinkan griljeras och släkten samlas för att  ha det så där härligt mysigt tillsammans. Allt fler har tröttnat och reser från julhysterin.I år kommer runt 200 000 svenskar att fira julen hemifrån. – Allt fler tröttnar på julhetsen, släpper allt och reser i väg, säger  Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.

De har sett hur antalet utlandsresor runt julhelgen ökat under de senaste åren och enligt en enkät de gjort med 7 800 personer väljer 29 procent av dem som åker bort över julen att göra detta för att slippa stressen.

En av dem som tar sitt pick och pack och drar är Aster Boberg Menghestu. Hon ska åka till Kuba med sin vän och väns dotter. – Det ska bli skönt att slippa allt. Det är 25 grader på Kuba just nu och det ska bli så skönt med sol, säger hon. – Syftet med att resa är ju att komma bort. I dag är det många som jobbat mycket och helt enkelt inte hinner med julstöket, säger rese-analytikern Hans Remvig.

Sitter du själv och funderar på att fly fältet så har Peter Hellström glädjande besked, lågkonjunkturen har medfört att det fortfarande finns biljetter kvar.

klar

Artikellänk är kopierad

Kinga Lezanska Sjölin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro