ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De lämnar vintern och jobbar från solstrand

Rickard Lindholm · 4 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
Christoffer Björkwall och Tore Friskopp byter snart snön och kylan i Sverige mot jobb i Thailand.

Christoffer Björkwall och Tore Friskopp byter snart snön och kylan i Sverige mot jobb i Thailand. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Glöm snö och kyla – här är några som drar till solen för att arbeta.  Paradise Business Camp samlar svenskar som vill jobba från Thailand.

Nu är jul- och nyårshelgen över och många är tillbaka på jobbet. Samtidigt ligger snön tung utanför fönstren och vissa dagar är det isande kallt på väg till jobbet – men inte för alla.

Christoffer Björkwall, packar i stället väskorna och drar till Thailand för att jobba resten av vintern. 2007/2008 jobbade han sex månader från Bali.– Det som jag lärde mig då var att det är extremt produktivt att sitta och jobba på en paradisö, men rent socialt blev det tråkigt, alla jag lärde känna var turister som kom och åkte, säger han.

Därför har han i år tillsammans med Tore Friskopp dragit i gång Paradise Business Camp, PBC, som samlar webbentreprenörer som har möjlighet att jobba på distans.

Tillsammans ska de åka ner till Thailand utbyta idéer, njuta av solen och framför allt jobba hårt under tre till två månader.– Vi har varit tydliga med att det inte är någon festresa som vi åker på. Vi åker ner till jobbet, inte från jobbet, säger Christoffer Björkwall.

Han åker redan i dag ner för att hitta ett lämpligt boende vid stranden och börja jobba. De flesta av de tio anmälda deltagarna anländer i februari.– Vi tror att det här kommer bli ett återkommande arrangemang. Nästa år siktar vi, i sådana fall, på att erbjuda mer paketerade resor. I år betalar alla sitt boende och mat på egen hand, säger Christoffer Björkwall.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro