ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ligger bakom kaoset på vägarna

Kristoffer Rengfors · 18 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
En lastbil som vält av vägen utanför Norrköping.

En lastbil som vält av vägen utanför Norrköping. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Kraftigt snöfall orsakade stora problem i Stockholmstrafiken på torsdagen. Redan vid 04-tiden på morgonen fastnade de första lastbilarna på E 4:an söder om stan. – Det är främst tunga fordon som haft problem. Det räcker med en liten lutning så kommer de inte upp, säger Ulrika Blum, pressinformatör på Vägverket.

Flera lastbilar och andra tyngre fordon fastnade under dagen bland annat på Valhallavägen och i Tegelbacken.– Många utländska lastbilar kör med allt för dåliga däck. När de fastnar bildas trafikproppar som gör att inte heller plogbilarna kommer fram. Det blir något slags moment 22 av det hela.

Stockholmspolisen bekräftar att de haft allra störst problem med vad de kallar för ”väghinder”, det vill säga fordon som stoppar upp för den övriga trafiken.– Det är många långtradare som envisas med att åka där det är backigt, säger Björn Engström på Polisens länskommunikationscentral.

Vägverket räknar med att trafiken ska flyta betydligt bättre på fredagen när snön avtar.– Ovädret kommer att lämna Stockholm och vi väntar ingen snö under fredagen, och nu har plogbilarna hunnit i kapp, så vi har god beredskap, säger Ulrika Blum.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro