ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De lyckades få plats på drömprogram

Katarina Arnstad Elmblad · 9 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Fyra som fick åtråvärda platser.  

Fyra som fick åtråvärda platser.   Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

BYGGPROGRAMMET. Denny Rutenborg Larsson, Max Marshall, Tim Törnblom och Daniel Sidenqvist har i stenhård konkurrens fått fyra av de åtråvärda platserna på byggprogrammet på Södertörns fria hantverksgymnasium i Tumba.

Prognosmakarna är överens om att byggsektorn är inne i ett expansivt skede och att bristen på arb-etskraft kommer att garantera nyutbildade hungriga snickare jobb efter avslutad utbildning.Gemensamt för de fyra grabbarna, som går sista året på det treåriga byggprogrammet, är att de gillar att snickra och montera ihop hus, såväl invändigt som utvändigt.Och de vet att deras snickarglädje ger resultat och bra klirr i kassan när de slutar.– Är man duktig och visar framfötterna på praktiken så har man stora valmöjligheter, säger Denny Rutenborg Larsson.

Max Marshall konstaterar krasst att en anledning till att han sökte var att det finns jobb.– Det är dessutom ett roligt jobb, säger Max Marshall. 

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Arnstad Elmblad
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro