ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De nomineras till Lilla journalistpriset

Olivia Krantz · 12 Maj 2011
Uppdaterad 12 Maj 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Tynneredsskolans webbtidning nomineras till Lilla journalistpriset. Snygg layout, lokala nyheter och elever som själva levererar eget material är hemligheten bakom framgångarna. Tynneredsskolans webbtidning Tyst startade i september i höstas, men har redan fått mycket uppmärksamhet. – Vi har åstadkommit mycket på kort tid. Vi satsar på att alla bilder ska vara egenproducerade, vi håller oss i stadsdelen med våra nyheter, och vi har en snygg och lättläst layout, säger Marianne Kindgren, webbmaster för tidningen.

Philip Lau Chao har skrivit för olika skoltidningar sedan han gick i sjuan. Vilken är din bästa nyhet hittills? – Jag tycker att jag har haft ganska många bra. Jag skrev en artikel om Anneli Hulthén som jag tycker var bra, den handlade om vem hon är, vad hon arbetar med och vad hon har tänkt göra för Göteborg, säger Philip Lu Chao. Tillsammans med Sebastian Nordberg, elev, och Marianne Kindgren, webbmaster, arbetar han med tidningen två dagar i veckan. Den 25 maj bär det av till Stockholm för prisutdelning.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro