ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De passar tillsammans

TTSpektra · 29 Apr 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Två av Sveriges folkäraste personer - Mikael Persbrandt och Zlatan Ibrahimovic syns i en humorgala tillägnad världens barn.

Två av Sveriges folkäraste personer - Mikael Persbrandt och Zlatan Ibrahimovic syns i en humorgala tillägnad världens barn. Foto: TV 4


Persbrandt intervjuar gatubarn och kickar boll med Zlatan i Brasilien

klar

Artikellänk är kopierad

Han har tjänstledigt från Dramaten. Men Mikael Persbrandts schema är lika späckat som någonsin. I TV4:s ”Världens humor-kväll” får vi se honom intervjua gatubarn och kicka boll med Zlatan. – Jag fick rätt fina passningar om man säger så. Men han fick inte lika fina tillbaka, säger Mikael Persbrandt, som är nyss hemkommen från en filminspelning i Norge. 

LYCKLIGT LOTTAD I ”Världens humor-kväll” kommer han att visa hur livet ter sig för de allra fattigaste i Brasilien. Tidigare har han gjort en liknande resa för Unicef. Då var han i Liberia och intervjuade barnsoldater. – Jag gör så gärna de här resorna, för det är det enda raka jag kan göra med en kändisstatus som jag annars inte vet hur jag ska hantera. Om det kan dra in stålar till människor i nöd, så är jag ju jävligt lyckligt lottad. Med på resan till Brasilien fanns även Zlatan Ibrahimovic, som gör ett annat inslag, från São Paulos slum. De två har mer gemensamt än man kan tro: båda är uppvuxna i förorten och har slagit sig fram av egen kraft. Under en bilfärd blir Zlatan intervjuad av Mikael Persbrandt, som säger att han är en ”trevlig och skärpt kille”.

JAGADE AV MEDIA – Han har ett temperament som jag kan känna igen. Så ung och så jagad av media ... jag är lite äldre och jagad av media, och jag vet att det inte är lätt. Men han hanterar det bra på sitt sätt. Förutom alla stormar med ”Fröken Julie” och alla skriverier kring hans person, har Mikael Persbrandt haft en intensiv vår. Han har precis avslutat inspelningen av en filmatisering av det så kallade Kauto-keinoupproret, där han spelar en svensk handelsman. Till sommaren ska han med största sannolikhet spela huvudrollen i ett tysk-amerikanskt actiondrama. Och i höst väntar inspelning av de fyra sista Beckfilmerna. Han är tjänstledig från Dramaten tre säsonger till. ”Världens humor-kväll” sänds i TV4 på måndag.

klar

Artikellänk är kopierad

TTSpektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro