ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De rika gör avdrag för hushållsnära tjänster

Katarina Matsson · 20 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX / Montage

TÄTORTER. Storstadsregionerna toppar listan över hushållsnära tjänster. Hittills har omkring 40 000 personer an­sökt om skatteavdrag för att de köpt hushållsnära tjänster.

I Stockholm är det boende i Täby, Danderyd och Lidingö som är de flitigaste använ­dar­na av hushålls­nära tjänster. Är det förvånande?– Nej, man måste ha peng­ar för att köpa den här typen av tjänster, säger Pia Blank Thörnroos, rättslig expert på Skatteverket.

Men från politiskt håll pratade man om att det här skulle underlätta ­vardagen för stressade för­äldrar med medelinkomster?– Det kan säkert bli så, men det tar tid. Många är inte vana vid tanken på att köpa en sådan här tjänst.

Regeringen har avsatt 650 miljoner kronor för skatteavdragen.

Kvinnliga företagare kan sopa hem vinster

Möjligheten för kvinnor att starta eget har aldrig varit så stor som nu, ­bedömer Svenskt Näringsliv. – Tjänstesektorn växer och den offentliga sektorn öppnar alltmer upp för privata alternativ, säger Iréne Fällström på Svenskt Näringsliv.

Inom skola, barnomsorg och vård finns redan många kvinnor med lång erfarenhet och kompetens.

Att starta eget inom ­tjänste­sektorn kräver inte heller lika stort kapital som att exempelvis starta en produktion. – Kvinnors förmögenhet i yrkesaktiv ålder uppgår till 60 procent av männens, säger Iréne Fällström.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro