ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De sa upp sig från jobbet för att öppna vingård – i Luleå

Philip Ottosson · 22 Okt 2015
Uppdaterad 22 Okt 2015
Vad sägs om norrsken och vinrankor?  Rune Stoltz/TT, Bob Edme/TT och privat 

Vad sägs om norrsken och vinrankor? Rune Stoltz/TT, Bob Edme/TT och privat 


Vinrankor från Sydeuropa möter Luleås norrsken, Anders och Linda Viljeros öppnar snart Sveriges nordligaste vingård.

klar

Artikellänk är kopierad

Makarna Anders och Linda Viljeros sa upp sig från sina jobb för att istället satsa på Vineyard Event & Konferens, en vingård utanför Luleå, detta rapporterar tidningen NSD

► LÄS MER: Vinodlingar blir vanligare i Skåne

– Vi har rest runt mycket i Sydeuropa och vi gillar klimatet där, därför ville vi ta med oss en bit av detta hem till Luleå och skapa en grön mötesplats, säger Linda Viljeros till Metro. 

– Det känns kanske lite motsägelsefullt att öppna en vingård i Norrbotten, men vi tror på den här idén och hoppas kunna skapa något unikt.  

Besökare kan förvänta sig stora växthus fulla med vinrankor och medelhavsväxter där man kan äta och träffas. Dessutom finns det planer på att erbjuda norrsken med en touch av Sydeuropa.

– Vi har ett orangeri där vi planerar att kombinera norrsken med vinrankor. Alltså att besökare kan se den svarta natthimlen med stjärnor och norrsken omgiven av våra odlingar,

► LÄS MER: Ett vinparadis för alla smaker

Hur mycket vin kommer er vingård att producera? – Vi hade inte tänkt producera vin, utan främst satsa på att odla druvor och ta emot besökare, men det skulle vara kul att göra ett Luleå-vin.

Vineyard Event & Konferens planeras att öppna efter årsskiftet. 

klar

Artikellänk är kopierad

Philip Ottosson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro