ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De säljer dina gamla grejer på Tradera

Aron Andersson · 22 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Daniel Elfstedt säljer dina gamla grejer på Tradera.

Daniel Elfstedt säljer dina gamla grejer på Tradera. Foto: Marcus Bryngelsson


klar

Artikellänk är kopierad

Lägenheten är full med gammal skit och du orkar inte sälja det på Tradera. Släng det inte, låt Daniel Elfstedt sälja det åt dig.

I filmen ”40-year old virgin” dejtar titelrollen butiksägarinnan Trish. Hennes butik heter: ”We sell your stuff on Ebay”. Precis så kan man förklara idén bakom Drop off shop, om du byter ut Ebay mot Tradera.– Det finns 1,4 miljoner människor som livnär sig på heltid på Ebay, säger Daniel Elfstedt som fick sin affärsidé just från hollywoodkomedin.Daniel Elfstedt och hans affärspartner Peter Pettersson har en bakgrund på Auktionsverket i Karlstad. Och deras lokal i centrala Karlstad kan närmast beskrivas som ett auktionslager. Bakom butiksfronten står hylla efter hylla där båtpropellrar trängs med antika askfat, trädgårdstomtar och flipperspel.– Det är ohyggligt lite som inte blir sålt. Jag visste att det finns jättemånga som vill göra sig av med gamla grejer men var till en början inte säker på formen för hur det skulle göras.I en ateljé fotograferas alla föremål professionellt innan de läggs ut för försäljning. Bara varor med ett marknadsvärde på över 200 kronor tas emot, och den som lämnar in något får 70 procent av slutpriset.– Generellt sätt får vi mer betalt än om du säljer något själv eftersom det är proffsigt tagna bilder och vi står för en viss säkerhet som företag.Den stora faran med affärsidén är hur lätt den går att kopiera. Det är något som Daniel Elfstedt dock är medveten om och ett hinder han är beredd att möta.– Risken är att någon gör samma sak, men det vi har är kunskap som gör att vi ligger ett år före alla konkurrenter, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro