ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De samlar in cyklar till nyanlända

Linnea Gustafson · 28 Apr 2017
Uppdaterad 28 Apr 2017

Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Söndag 7 maj samlar Clarion hotel Stockholm in cyklar för att ge vidare till nyanlända på ett genomgångsboendet i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

”Vi vill nu välkomna våra nya vänner boendes på Vintertullen genom att skänka en cykel för att de ska kunna utforska sin nya stad på två hjul” skriver Clarion hotel Stockholm på sin Facebooksida.

När och var?

Mellan klockan 11 och 15 på söndag den 7 maj tar hotellet i Skanstull, Ringvägen 98, emot cyklar, både barn- och vuxencyklar. Några cykelreparatörer kommer att pumpa däck och smörja kedjor om det behövs, men några större renoveringar kommer inte göras och de vill att cyklarna som lämnas in är i bra skick.

Hoppas samla in 100 cyklar

– Vi hoppas få in cirka hundra cyklar. Vi har också lite kontakt med ytterligare genomgångsboenden om det skulle vara så att vi får in fler cyklar än vad behovet på Vintertullen är, säger hotelldirektören Victor Triantafillidis.

Frihet på cykel

Evenemanget är ett samarbete med Söderandan, Södermalms lokala brottsförebyggande råd, och Cykelfrämjandet som driver initiativet ”Frihet på cykel” sedan 2016. Projektet innebär bland annat att Cykelfrämjandet håller kurser på boenden för nyanlända och lär både vuxna och barn att cykla.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Gustafson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro