ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De satte publikrekord i en damfotbollsmatch: "Grattis alla"

Filip Häggberg · 31 Jan 2019
Uppdaterad 31 Jan 2019

Över 48 000 åskådare kom för att se Athletic Bilbao och Atletico Madrid göra upp i cupmatchen på San Mamés. Ett nytt spanskt publikrekord i en damfotbollsmatch.

klar

Artikellänk är kopierad

Den sjätte april tar Sverige sig an Tyskland i en vänskapsmatch på Friends arena. Över 20 000 biljetter är redan sålda inför den matchen ­– vilket innebär att nytt publikrekord för damlandslaget.

– Det kommer bli ett minne. Det är klart att det känns som en wow-faktor att slå det gamla rekordet. Det är absolut det bästa som finns att spela inför en storpublik, och sedan att få göra det på hemmaplan i Sverige, säger landslagsstjärnan Kosovare Asllani till Fotbollskanalen.

Men försäljningen måste tillta betydligt mer om publiknoteringen ska kunna hota den som sattes på San Mamés i Baskien.

48 121 personer kom för att se hemmalaget Athletic Bilbao möta Atletico Madrid i spanska cupen. Ett nytt spanskt rekord på damsidan.

”Grattis alla supportrar som kom till San Mames, vi satte Europarekord för en match för damer”, skriver Athletic på Twitter.

Bortalaget Atletico Madrid vann matchen med 2-0.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro