ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ser till att hemlösa får julklappar

Ulrica Widsell · 19 Dec 2013
Uppdaterad 19 Dec 2013
Projektet Human Kindness samlar in saker som ska säljas på loppis och bli  julklappar till hemlösa. Mycket ska säljas på en julmarknad på Solna torg på  lördag. Pengarna går till att köpa julklappar till de hemlösa vid ett event på  söndag och måndag. Det blir även musikunderhållning.

Projektet Human Kindness samlar in saker som ska säljas på loppis och bli  julklappar till hemlösa. Mycket ska säljas på en julmarknad på Solna torg på  lördag. Pengarna går till att köpa julklappar till de hemlösa vid ett event på  söndag och måndag. Det blir även musikunderhållning. Foto: Henry Lundholm


Det blir julklappsutdelning till Stockholms hemlösa i Solidaretshuset på Södermalm på söndag och måndag. Nicolas Mouat Garcia fick en idé som växte till projektet Human Kindness.

klar

Artikellänk är kopierad

Yngsta deltagaren Loén med mamma Andrea Valdebenito t h & Javiera Valdebenito t v. Projektet Human Kindness samlar in kläder som man kan hämta och nya saker som ska bli julklappar, allt till hemlösa.
Yngsta deltagaren Loén med mamma Andrea Valdebenito t h & Javiera Valdebenito t v. Projektet Human Kindness samlar in kläder som man kan hämta och nya saker som ska bli julklappar, allt till hemlösa.Foto: Henry Lundholm
Carl Piaf, Carlos Olivares och Erika Hagelin trivs vid klädsorteringen i Bagarmossen.
Carl Piaf, Carlos Olivares och Erika Hagelin trivs vid klädsorteringen i Bagarmossen.Foto: Henry Lundholm
Loppis, gratis kaffe & mackor, lationomusik i Solna C 20/12 9-18. Klappar och kläder delas ut på Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 på Södermalm den 22-23/12.
Loppis, gratis kaffe & mackor, lationomusik i Solna C 20/12 9-18. Klappar och kläder delas ut på Solidaritetshuset, Tegelviksgatan 40 på Södermalm den 22-23/12.Foto: Henry Lundholm

Julklappsidén började med att Nicolas Mouat Garcia ville göra något konkret av en känsla han burit på länge.

– Varje dag går man förbi hemlösa ute på gatan. Jag har känt mig arg på mig själv för att jag tänker att jag borde göra något, men jag har inte gjort det. Nu ville jag det. Och nu har det  vuxit sig mycket större än vad jag tänkt mig från början, säger Nicolas.

Nicolas la ut en förfrågan på Facebook till vänner och bekanta om de ville hjälpa till att samla in kläder och göra julklappar och det spred sig snabbt. Nu är de ett 30-tal som jobbar med olika delar i projektet. Tanken är att kunna ge de hemlösa kläder och hygienartiklar som julklappar.

I en lokal på Fogdevägen 60 i Bagarmossen finns de varje kväll nu hela veckan och samlar in kläder och leksaker. De slår också in julklappar till helgens utdelning i Solidaritetshuset på Tegelviksgatan 40 på Södermalm. 

– Leksakerna ska vi sälja på en julmarknad på Solna torg på lördag. Pengarna går till att köpa hygienartiklar till de hemlösa. Vid eventet den 22:a och 23:e har vi tänkt ordna med musikunderhållning också, berättar Nicolas.

Bageriet Brot som ligger nära Odenplan hörde av sig och bidrar med färskt bröd på morgnarna och en grupp av de engagerade i Human Kindness är ute varje dag på olika platser i Stockholm och delar ut smörgåsar till hemlösa och bjuder in dem till helgens julklappsutdelning.

– ­Jag har blivit så glatt överraskad över hur många som vill hjälp till, säger Nicolas.

Läs mer:

► #delajulen med Metro

► De delar ut julmat till de mest utsatta

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro