ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De shottar mest i världen

Tomas Lundin · 4 Feb 2014
Uppdaterad 4 Feb 2014

Siffror från visar att det varken är svensk snaps, rysk vodka eller mexikansk tequila som shottas mest.

klar

Artikellänk är kopierad

De shottar mest i världen 
  Popstjärnan Psy gör reklam för den omåttligt populära drycken soju. Koreanerna häller i sig dubbelt så många huttar per vecka som ryssarna.
De shottar mest i världen Popstjärnan Psy gör reklam för den omåttligt populära drycken soju. Koreanerna häller i sig dubbelt så många huttar per vecka som ryssarna.Foto: All Over Press

Sydkoreanerna dricker mer än dubbelt så många snapsar i veckan som tvåan Ryssland enligt siffror från det globala marknadsundersökningsföretaget Euromonitor som nyhetssajten Quartz sammanställt

Hemligheten ligger i en lokal specialitet. Soju är en klar dryck som är ett vanligt måltidstillbehör i Sydkorea. Alkoholhalten är vanligtvis runt 20 procent och alltså hälften så potent som ryssarnas vodka.

En fingervisning till hur populär drycken är i hemlandet är att det från 1965 till 1999 var förbjudet att framställa drycken från ris för att folket inte skulle svälta. Även efter förbudet hävts används ofta andra sädesslag för att framställa brännvinet. 

Snapsandet som tradition i Sverige har minskat kraftigt och är nu till stor del koncentrerat kring högtider som jul, påsk och midsommar. Även om vi till viss del tagit del av andra kulturer shottande visar siffrorna att Sverige inte är ett särskilt huttande land. 

Först på plats 32 hittar vi svensken med en och en tredjedels snaps per person och vecka, både norrmänn och finländare hamnar högre, liksom brasilianare och amerikaner. 

Något som sticker ut i statistiken är att Förenade Arabemiraten nästan ligger på samma nivå som Sverige trots ett generellt alkoholförbud, något som kan förklaras med att västerländska turister tillåts dricka alkohol i vissa barer och hotell.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro