ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De sju kanske sjukaste sakerna som någonsin lagts ut på auktion

Emmelie Wallroth · 26 Jan 2015
Uppdaterad 26 Jan 2015
Tårtan och toaletten har ingenting ed texten att göra. Violinen är däremot den violin som det spelades på när Titanic sjönk.

Tårtan och toaletten har ingenting ed texten att göra. Violinen är däremot den violin som det spelades på när Titanic sjönk. Foto: All Over Pres//TT/AP


Ett skelett i smoking? Eller en 65 år gammal tårtbit? Här är några av de kanske konstigaste prylarna som auktionerats ut – någonsin.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är The Independent som har listat de femton konstigaste sakerna som har sålts på en auktion. Här är några av dem.

Lincolns hårlock. En lock från Abrahams Lincolns hår gick för omkring 208 000 kronor på en auktion i Dallas. Locken klipptes strax efter Lincolns död den 15 april 1865.

Nya Zeeland. En man i Australien försökte sälja ”på skoj” Nya Zeeland på Ebay. Efter tjugotvå bud låg budgivningen på omkring 25 000 kronor innan Ebay stängde ner auktionen.

JD Salingers toalett. För omkring 8 miljoner kronor lades vad som sades vara en toalett som tidigare tillhört den amerikanske författaren JD Salinger ut på Ebay år 2010. Säljaren uppgav att toaletten kom från ett par som tagit över författarens gamla hus.

En gammal tårtbit. År 2013 såldes en bit av drottning Elizabeth och prins Philips bröllopstårta för drygt 4 600 kronor. Det sjuka? Tårtbiten såldes år 2013 – alltså 65 år efter det kungliga bröllopet.

Ett skelett i smoking. Ett skelett klätt i smoking såldes för drygt 7 900 kronor på en auktion i Pennsylvania. Mannen som köpte skelettet ska ha uppgett att han tänkte sälja det vidare – tillsammans med ytterligare ett skelett som han hade i sin antikaffär.

Britneys hår. När stjärnan Britney Spears gick in på en hårsalong och klippte av sig allt hår lade salongen sedan ut håret på Ebay. För över 8 miljoner kronor.

Titanic-violinen. Tio minuter tog det innan violinen som Wallace Hartley spelade på samtidigt som Titanic sjönk såldes på en auktion i Wiltshire. Priset? Över elva miljoner kronor.

Källa: The Independent

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro