ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De sjunger upp inför OS

Lotta Imberg · 16 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hårdrock och sport går visst ihop. Det är The Poodles här för att bevisa med den officiella OS-låten ”Raise the banner”. I går inleddes inspelningen av videon på en iskall Södertälje fotbollsarena, och Metro var på plats.– Shit, vad kallt det är! Vit sparkdräkt i minusgrader, säger Christian ”Kicken” Lundqvist efter att ha svidat på sig rock’n’roll-kostymen bestående av måttligt värmande plastbyxor och väst.Pudlarna fick frågan i höstas, skrev en låt och fick veta att låten blivit antagen som OS-låt samma dag som de fick reda på att de kommit med i Melodifestivalen.– Det borde vi ha firat, men hann inte. Men att de gillade låten och konceptet är jättekul, och hedrande att ha i cv:t, säger Jakob Samuel.

Hur är sportintresset?– Rätt illa. Nej, men vi kollar så klart gärna in större tävlingar som VM och OS, säger Pontus Egberg.De hävdar att det är en sport i sig att hålla i gång på scenen i en och en halv timme, och för att orka det brukar de springa, cykla och lyfta lite skrot.– Och ibland har vi kast med jobbig sångare. Vi satsar på OS 2012 i den sporten, säger Kicken.Vad har Sverige för medaljchanser i år?– Kallur, Klüft, Alshammar … Wissman, säger Pontus. Kicken däremot vill inte sia om några framgångar.– Jag har smakat på både nederlag och att vara favorittippad, och det är inte kul att förlora. Så jag tippar inte utan tänker bara: ”Framåt, mannar!” 

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Imberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro