ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ska bygga den bästa trädgården

Christina Blom · 15 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborgarna kavlar upp ärmarna för att visa att de är bäst på sina yrken. Målare, frisörer och florister är några av dem som gör upp i årets yrkes-SM. Mästerskapet startar i dag och pågår fram till lördag i Jönköping och två av de tävlande är Johan Olsson och Marcus Axelsson. De går i tvåan på bygg- och anläggningsprogrammet på ­Bräcke­gymnasiet och tävlar i trädgårdsanläggning. – Vi får en ritning och 20 timmar på oss, säger Johan.På tävlingsplatsen har de bara grus med en träram runt att utgå ifrån. Där bygger de damm, mur, gång med gatsten och planterar växter.– Man får poäng efter hur exakt man följt ritningen och minsta millimeter fel ger poängavdrag, säger Marcus.

De tävlar i par. Värsta konkurrenterna går också på Bräckegymnasiet och heter Stefan Allansson och Mikael Andersson. – Vårt mål är att vinna allt men viktigast är ändå att slå dem, säger Johan.Vinnarna koras på lördag eftermiddag och får representera Sverige under EM och VM senare i år.

klar

Artikellänk är kopierad

Christina Blom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro