ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

De ska cykla från Karlskoga till Phuket

Emmelie Wallroth · 27 Mar 2014
Uppdaterad 27 Mar 2014
Happy tour-gänget. Från vänster: Tomi Blumén, Calle Wollgård, Christofer Johansson och Fredrik Jessen.

Happy tour-gänget. Från vänster: Tomi Blumén, Calle Wollgård, Christofer Johansson och Fredrik Jessen. Foto: Privat


På lördag startar Happy Tour” – en resa på 1 600 mil från Karlskoga i Värmland till Phuket. På cykel. ”Om man ska ta sig från Sverige till Thailand så är cykel ett bra redskap”, säger Calle Wollgård, en av initiativtagarna bakom resan.

klar

Artikellänk är kopierad

Barnhem i Muang Mai i Phuket – där de ska gå i mål och dit de samlar in pengar
Barnhem i Muang Mai i Phuket – där de ska gå i mål och dit de samlar in pengar

På lördag bär det av.

Cykelfärden börjar hemma i Karlskoga. Via Helsingborg tar sedan Tomi Blumén, Calle Wollgård, Christofer Johansson och Fredrik Jessen båten över till Danmark och Helsingör och där väntar en båtfärd över till Tyskland.

Men sedan fortsätter resan endast på cykel. Hela vägen till Thailand och Phuket.

En sträcka på drygt 1 600 mil.

– Dels är det äventyret som lockar. Själva utmaningen och sättet att resa på. Och samtidigt ska vi göra en insamling till barnhemmet där vi går i mål, säger Calle Wollgård.

Tillsammans står de bakom ”Happy Tour” och under resans gång ska de samla in pengar till ett barnhem  i Muang Mai i Phuket – där de ska gå i mål.

Barnhemmet byggdes efter att tsunamin dragit in över Phuket och syftet var att hjälpa de barn och familjer som förlorat sina hem i katastrofen. Calle Wollgård har bland annat varit där och arbetat som volontär. Stiftelsen Happy Child, dit pengarna från Happy Tour går, står för en stor del av driften av barnhemmet.

Planen är att nå fram till barnhemmet kring jul.

– Vi räknar med att det tar åtta-tio månader. Men det beror ju på hur det flyter på, kommer vi fram i januari så är inte det hela världen.

Problem de kan stöta på under färden är strul med visum, trasig utrustning eller diverse skador.

– Är det någonting jag är orolig för så är det utrustningen. Förr eller senare så kommer cykeln gå sönder, men då är det bara att laga den och kanske ta ett längre stopp.

Har ni cyklat mycket tidigare?

– Nej. Ingen av oss är cykelexperter, men vi tänkte att om man ska ta sig från Sverige till Thailand så är cykel ett bra redskap. Cykla kan ju alla.

I snart ett år har de planerat resan och är just nu i full gång med packningen, som ska få plats i cykelväskor både fram och bak på cyklarna.

– Den borde landa på omking 30 kilo. Jag vet inte om man har fattat det här riktigt, men alla fyra känns väldigt peppade och inte alls stressade, säger Calle Wollgård.

Här kan du följa Happy Tour.  

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro