ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ska driva företag i sommar

Peter Löwendahl-Nyrén · 8 Jun 2012
Uppdaterad 8 Jun 2012
De ska driva  företag i sommar

De ska driva företag i sommar


klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Dellve, 17, Patrik Lindström, 14, och Elias Hedefors, 17, har inte fått sommarjobb av kommunen i år. I stället får de möjlighet att driva sitt eget företag. 

– Jag ska tjäna miljoner, säger Patrik Lindström med ett skratt.

Han ska sälja herrsmycken på internet, medan Elias Hedefors satsar på att konvertera diabilder och VVS-band till modernare media.  

– Jag ska fotografera människor, på deras favoritplats, säger Sofia Dellve, och jämför med att många fotografer tar bilderna i sin studio, där personen som blir fotograferad inte alltid känner sig helt bekväm.

Och du följer med var som helst och fotograferar, på luftballongsfärder och bungyjumphopp?

– Ja… kanske med några restriktioner.

Det är första gången som Kungsbacka kommun satsar på sommarlovsentreprenörer, ett koncept som Sollefteå kommun arbetat fram. Paketet innehåller en veckas utbildning i början av sommaren, stöd av en utbildad handledare och 2 000 kronor att investera i sitt projekt. 34 unga mellan 15 och 19 år sökte de 20 platserna och Elinor Filipsson, näringslivsstrateg på Kungsbacka kommun, säger att hon ser det mer som en utbildning än som ett sommarjobb.

– Nyföretagande är viktigt, och då får man jobba både långsiktigt och kortsiktigt. Och det här får väl ses om mer långsiktigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro