ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ska hitta Malmös bästa ninja

Conny Emmelin · 24 Okt 2013
Uppdaterad 24 Okt 2013
En blandning av coola poser och blixtsnabba reflexer är viktigt i Ninja. Thom Kiraly, Chris Jonasson och Fille Kopelman värmer upp inför lördagens Ninjalek.

En blandning av coola poser och blixtsnabba reflexer är viktigt i Ninja. Thom Kiraly, Chris Jonasson och Fille Kopelman värmer upp inför lördagens Ninjalek. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


Har du snabba reflexer och ögon i nacken? På lördag har du chansen att ta reda på om du är Malmös listigaste ninja på Stadsbiblioteket.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Foto: Kinga Lezanska Sjölin
Foto: Kinga Lezanska Sjölin

– Det är en modern folklek, en uppdaterad version av pjätt eller kull. Det går fort att lära sig och fort att komma igång, säger Thom Kiraly, projektledare på Spelkultur i Skåne som arrangerar Malmö playdays i samarbete med bland annat Malmö Stadsbibliotek.

Coola poser och snabba reflexer är viktigt i Ninja som är en turbaserad lek som går ut på att undvika att bli träffad av motståndare. Det är bara en av omkring 15 spel eller lekar som besökare till stadsbiblioteket kan delta i på lördag.

– Vi vill bredda synen på vad spel är. Spel är mer än Lan och rollspel. Dessutom blir det en rolig kulturkrock med att göra detta på biblioteket, säger Thom Kiraly.

En stor del av biblioteket kommer att användas till lekfestivalen. Det blir interaktiva sagor för barn, möjlighet att leka hemlig agent på uppdrag och så blir det en stor ljuslek i Ljusets kalender-delen av biblioteket. Men för de som bara vill ha tyst eller plugga på biblioteket på lördag ska det finnas möjlighet för det också.

– Vi har klara direktiv från biblioteket. Vill man bara ha tyst och lugnt är det i Slottet som man ska sitta i, säger Chris Jonasson, processledare på Spelkultur i Skåne.

klar

Artikellänk är kopierad

Conny Emmelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro