ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ska lära studenter festa som vanligt folk

Petter Sundsten · 28 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Festfixarna Joakim Bjuvegård, Sander Blomberg, David Prentell, Jesper Owe och Mikael Eriksson ska hjälpa till med att få ordning på årets studentfester. Det har ett säkert kort: – Vi sätter alla underåriga vid ett och samma bord så har man koll på dem. 

Festfixarna Joakim Bjuvegård, Sander Blomberg, David Prentell, Jesper Owe och Mikael Eriksson ska hjälpa till med att få ordning på årets studentfester. Det har ett säkert kort: – Vi sätter alla underåriga vid ett och samma bord så har man koll på dem.  Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

FYLLA. Studentfirandet förra året slog rekord i fylla och slagsmål. Nu hoppas krogarna och polisen få ordning på stöket med ett nytt projekt.– Det kan inte bli mycket sämre, säger Erik von Essen, kriminalinspektör på Stockholmspolisen.

Tillsammans med Stockholms stad och ett eventbolag som arrangerar många studentfester ska polis och krögare försöka utbilda ungdomarna.– Gymnasiestudenter är nya kroggäster och känner inte till vilka lagar och regler som gäller, säger Daniel Müller, projektledare på Stockholms stad.

Bland annat vet inte många gymnasieelever att krogarna inte har rätt att servera berusade gäster utan i själva verket är skyldiga att avvisa dem, enligt Daniel Müller.

Om inte arrangörerna har gått utbildningen får de inte kvittera ut biljetterna som ska säljas ute på skolorna.

I polisrapporten ”Student 08” konstaterades att 24 våldsamma bråk direkt kunde kopplas till studentskivor och att händelserna genererade 56 brottsanmälningar. Dock är antalet brott mycket större eftersom samma anmälan ofta innehåller många brott, plus att mörkertalet är stort.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro