ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

De ska se på tv i 90 timmar – i sträck

Aron Andersson · 8 Maj 2014
Uppdaterad 8 Maj 2014
Erik Pettersson använder sina fem minuters vila till att stretcha.

Erik Pettersson använder sina fem minuters vila till att stretcha. Foto: Julio C Saint' Just


I snart 70 timmar har de suttit stilla och tittat på 24”. Men de har fortfarande hela dagen och natten kvar innan de kan titulera sig världsmästare i tv-tittande.

klar

Artikellänk är kopierad

När Metro är på besök under rekordbesöket är både Mascoll Silverstolpe och Erik Pettersson vid gott humör, trots att de sett på tv i 70 timmar i sträck.
När Metro är på besök under rekordbesöket är både Mascoll Silverstolpe och Erik Pettersson vid gott humör, trots att de sett på tv i 70 timmar i sträck.Foto: Julio C Saint' Just

När de slog på första avsnittet av terroristbekämparen Jack Bauers äventyr i ”24” var de fyra stycken. Tre dygn senare är de bara två kvar. Erik Pettersson och Mascoll Silverstolpe är de enda som lyckats hålla sig vakna i rekordförsöket, som i skrivande stund pågått i nära 70 timmar.

– Mördarpasset är mellan ett någon gång, fram till sex på morgonen. Då är det mörkt ute, helt tomt här inne och ingen rörelse. Vi är som zombies, som två döingar, säger Erik Pettersson.

Det nuvarande världsrekordet i sträcktittande är 87 timmar. Det slogs tidigare i år av de tre amerikanerna Dan Jordan, Spencer Larson och Chris Laughlin, på prylmässan CES i Las Vegas. 

Det pågående rekordförsöket utspelar sig i Stockholm, i receptionen till Viaplays kontor, som en kampanj för den nya säsongen av tv-serien ”24”. När Metro hälsar på är både Erik Pettersson och Mascoll Silverstolpe vid gott humör, trots att de ser medtagna ut.

– Jag vill ju bara göra min mamma stolt, säger Mascoll Silverstolpe.

Att hålla sig vaken för länge kan ge symptom som depression, hallucinationer, huvudvärk och humörsvängningar. Men än så länge menar de båda rekordutmanarna att de bara känner sig väldigt långsamma.

– Man är definitivt segare i skallen och hänger inte med riktigt. Vår läkare som kommer hit två gånger per dygn konstaterade att vi har långsamma reflexer. På grund av näringsbristen får man blåsor i munnen, på kinderna och tungan, säger Erik Pettersson.

– Man blir rätt seg i huvudet, jag har inte kunna räkna matte på flera timmar nu, säger Mascoll Silverstolpe

Så vad är 7 gånger 8?

– Det är faktiskt intränat, det kan jag, 56.

Multiplikationstabellen sitter?

– Nej, men just 7 gånger 8, det tränade jag in som liten.

6 gånger 9 då?

– Det kan jag inte.

– 54, hjälper Erik till.

Lika lätt blir det inte att sammanfatta vad som händer i tv-serien som de båda suttit och maratontittat på. 

Vad gör de nu då?

– Här? Ingen aning. När man är iväg på toaletten, och borta i fem minuter, då tar det ungefär ett halvt avsnitt innan man har fattat vad som händer. Och han kan inte förklara för mig heller, säger Erik och pekar på Mascoll.

– Även fast han sitter här och kollar så vet han inte vad som händer.

Först klockan sex på fredagsmorgonen kommer rekordet att vara slaget. Efter det är det sängen som lockar mest.

– Sömn! utbrister Erik Petterson snabbt som svar på frågan vad han helst skulle vilja ha.

Viaplays hemsida går det att följa försöket i realtid.

Efter över 73 timmar fick rekordutmanarna påhejning från celebert håll. Kiefer Sutherland, som spelar Jack Bauer i tv-serien, har uppenbarligen själv nåtts av nyheten och är imponerad.

”Djupt imponerad, hejar verkligen på er! P.s. Jag tycker ni är tokiga!”, skriver skådespelaren på Twitter.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro